cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
12°

La serra de na Burguesa es vigilarà diàriament en prevenció d'incendis

Les mesures preses pels Bombers de Palma inclouen la identificació de persones

Els Bombers de Palma ja han iniciat, concretament ho feren el 15 d'abril, la seva campanya de prevenció i vigilància d'incendis a la serra de na Burguesa, tasca que es perllongarà fins el 15 d'octubre, que és la durada de tota la temporada d'alt risc de foc forestal a les Balears. L'ampliació de la temporada depèn de l'evolució meteorològica.

Durant tot aquest temps, està prohibit realitzar qualsevol foc en sòl forestal. Amb la intenció de garantir al més possible aquest objectiu, els Bombers de Palma exerceixen un control i una vigilància permanents de na Burguesa des de les 8 fins a les 20 hores de cada dia (una ruta al matí i l'altra a l'horabaixa) durant tota la temporada d'alt risc, a més de comprovar el nivell de l'aigua dels dipòsits allà existents, l'estat dels camins (n'hi ha 22), el tancament de les barreres i el funcionament de les comunicacions. Els dipòsits sempre han d'estar plens.

En aquestes rutes forestals per na Burguesa intervenen dues unitats 4x4 lleugeres, tripulades per un caporal i dos bombers i equipades amb sengles contenidors d'aigua amb una capacitat de 300 litres cadascun. A cada servei es tria una ruta diferent de les possibles i sempre s'emet un informe. Si es produeix una incidència destacable, es comunica a l'Institut Balear de la Natura. En acabar la temporada, el cent per cent de la plantilla dels Bombers de Palma ha participat en aquesta tasca, per la qual cosa assoleixen un coneixement exhaustiu de tota la zona, qüestió fonamental en l'eficàcia de la intervenció en un incendi.

Els bombers apunten les matrícules dels vehicles que observen a la serralada i se sol·licita (identificació) i es dóna informació a vianants i ciclistes que circulen pels camins, o fora camí, de na Burguesa. Aquesta actuació té uns efectes dissuasius davant les possibles negligències. A més, es recorda que està totalment prohibit encendre focs o tirar llosques.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.