algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
26°

El Consell inicia els tràmits per cedir més autogovern a Formentera

Una comissió mixta estudiarà les possibles transferències a l'Ajuntament

El darrer ple del Consell Insular ha presentat les bases per aconseguir que l'Ajuntament de Formentera pugui rebre una sèrie de competències que ara estan gestionades per la màxima institució insular. Aquest fet ja es preveu a l'Estatut d'Autonomia de les Balears, que reconeix la singularitat de l'illa menor de l'Arxipèlag. La institució va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics la constitució d'una comissió mixta que serà integrada per membres del Consell i del mateix Ajuntament per tal d'estudiar i proposar quines àrees de gestió podrien passar a ser competència municipal.

Pel que fa a la institució insular, en aquesta comissió participaran la presidenta del Consell, Pilar Costa; el vicepresident primer, Vicent Tur; el conseller per a Assumptes de Formentera, Santiago Ferrer, i un membre de cada grup polític amb representació al Consell, donant entrada al Partit Popular en aquesta comissió. En el cas de l'Ajuntament de Formentera, tindran dret a participar en les converses el batlle, Isidor Torres, i un representant de cada grup polític del Consistori.

Segons es destaca en la proposta de presidència que es va aprovar en el ple, els partits tindran un termini de quinze dies per escollir el portaveu i, un cop passat aquest període, no hauran de passar més de trenta dies per fer la primera reunió de la comissió mixta. Aquesta proposta de donar més quotes d'autogovern a Formentera va ser defensada pel conseller d'aquesta illa, Santiago Ferrer, que va recordar la moció presentada al Parlament balear en el mateix sentit el passat mes de gener. El PP, a través del president del grup, Antoni Marí Calbet, va anunciar el vot positiu en aquesta qüestió, tot i que va recomanar que la transferència de competències es faci sempre segons les peticions de l'Ajuntament per tal que aquesta institució no es vegi obligada a assumir la gestió de responsabilitats que no està en disposició de gestionar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.