Els escolars del col·legi públic Miquel Capllonch i els de Mestre Albertí ahir participaren activament en la recuperació de l'emblemàtic pinar de la roca de Llenaire sembrant nous exemplars.
Bona part dels pins centenaris que hi ha a la roca de Llenaire estan afectats per una plaga d'insectes anomenats escolitids. Per eradicar la malaltia, al voltant de quinze arbres han hagut de ser tallats. Els menys afectats per la malaltia se'ls ha tractat un per un, començant per les rames i les fulles i acabant pel tronc. Encara ara no se saben quants dels 142 pins que hi ha a l'indret podran resistir la plaga.
Per això, l'Ajuntament ha decidit recuperar aquest racó de la badia de Pollença sembrant nous exemplars. Ahir, els escolars començaren la tasca plantant 40 pins.
Els alumnes de primer i segon curs de primària dels col·legis públics del Port de Pollença no dubtaren a agafar la xapeta i fer un clot prou fondo per sembrar-hi l'arbre. Dins el clot hi plantaren el pi, però també un tronc tan alt com l'exemplar que hi dipositaren. El jardiner municipal explicava que «el tronc s'ha de sembrar cap al nord perquè així quan bufa el vent de Tramuntana es troben a recer».
I mentre uns donaven explicacions, altres s'omplien les sabates d'arena i terra, també els baixos del calçons. Els més despistats eludien responsabilitats i s'acostaven a la vorera de mar per jugar amb l'aigua.
El regidor de Medi Ambient, Biel Cerdà, va ser l'encarregat de rebre els escolars. Ho va fer per torns perquè primer arribaren els més grans i després els de tres i quatre anys. A uns i altres, els concentrà entorn d'un cercle i els comentà que la primavera ha començat i que ara sembren un arbre que veuran créixer al llarg de la seva vida i que després mostraran als seus fills i més endavant als seus néts. Aquí va ser quan un menut d'uns tres anys, saltà dient: «Però, d'això encara falta molt».