algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

L'Agència de Protecció de Dades acusa Cort de facilitar informació restringida

L'Ajuntament infringí la llei en l'expedició de certificats i cedint dades de funcionaris

El director de l'Agència de Protecció de Dades (APD), Juan Manuel Fernández, assegurà ahir que l'Ajuntament de Palma ha comès infraccions molt greus de la llei de protecció de dades amb la implantació del sistema d'expedició de certificats de residència a través de caixers automàtics i per cedir dades particulars de funcionaris a un sindicat.

Fernández també anuncià que l'APD investigarà la informació que s'ofereix als usuaris de la targeta ciutadana, ja que no especifica qui gestiona les dades ni com poden controlar-les els ciutadans. Fernández afegí que els usuaris han de tenir un contracte amb les entitats financeres que garanteixi que «les dades siguin utilitzades conforme a la legalitat».

Aquests fets foren denunciats ahir en el seminari sobre la nova Llei de protecció de dades de caràcter personal organitzat per Ausbanc. El director de l'APD, entitat independent, les resolucions de la qual tenen caràcter executiu, tot i que poden ser recorregudes, explicà que l'expedient sobre l'emissió de certificats a través de la Caixa, Sa Nostra i agències de viatge sorgí després de la denúncia d'una ciutadana.

«Sabérem que amb el DNI i una targeta de crèdit es pot accedir a les dades de tota la unitat familiar (nom, cognoms i data de naixement en determinats casos), fet que suposa una infracció molt greu de la llei», indicà Fernández. La resolució de l'expedient, que obliga a la immediata correcció d'aquest procés per garantir els drets dels ciutadans, fou comunicada el passat febrer a Cort, que no respongué a l'APD ni modificà el procediment.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.