algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
22°

El primer centre de dia s'obrirà per abril coincidint amb l'inici de la temporada

L'Ajuntament contracta tres auxiliars de clínica per poder oferir aquest servei

La primera setmana d'abril entrarà en funcionament el primer centre de dia d'Alcúdia per a persones majors, coincidint així amb el començament de la temporada turística. A partir d'ara, les famílies interessades que els seus majors puguin passar el dia en el centre de la Tercera Edat del Port d'Alcúdia, podran presentar-ne la sol·licitud a l'Ajuntament. Les persones vàlides també podran fer-ho a títol personal.

D'entrada, el centre de dia estarà obert de dilluns a dissabte, de les 9 hores del matí fins a les 17 hores de l'horabaixa, moment en què començaran les activitats de la Tercera Edat. Cal recordar que aquesta associació decidí en les urnes compartir el seu local amb el centre de dia. «Els diumenges tancaran el local perquè, com a mínim una vegada a la setmana, la família ha d'assumir la seva responsabilitat. No els podem llevar tot el pes, perquè el desenteniment seria total», explicà al respecte la regidora de Sanitat, Mercedes Buendía (PSOE).

No obstant això, aquests horaris es mantindran des del mes d'abril fins a l'octubre, ja que, en acabar la temporada turística, també tancaran en dissabte. L'Ajuntament fa comptes aprovar en el proper ple una ordenança per regular els preus que hauran de pagar els majors per rebre aquest servei. Així, saben que el servei sencer costarà 26.000 pessetes mensuals. Aquest preu inclou el transport des de la casa del major fins al centre i la tornada, a més del berenar del matí i el del capvespre i el dinar. Els que no facin servir el transport municipal veuran rebaixada la quota mensual en 6.000 pessetes: pagaran 20.000 pessetes. Els majors que només vulguin rebre el servei per al matí o per a l'horabaixa, això és, amb el berenar però sense transport, pagaran 8.000 pessetes mensuals. I els que només hi vulguin anar de tant en tant pagaran 1.500 pessetes al dia. Aquest preu inclou les tres menjades.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.