cielo claro
  • Màx: 21.84°
  • Mín: 13.08°
21°

El Govern està legitimat per regular els horaris de les sales de bingo

El TSJB fixa que preval la protecció de l'usuari sobre la llibertat d'empresa

El Govern està legitimat per fixar els horaris de funcionament de les sales de bingo a la comunitat balear, segons estableix una sentència de la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Balears.

Aquesta resolució respon a un recurs presentat per les empreses Trocadesa S.A.; Explotaciones Cabin S.A.; Probin S.A.; Bingo Sala Imperial S.A.; Juegos Ibiza S.A:; Explotadora de Juegos de Azar S.A. i Explotaciones Set S.A., contra l'Ordre de l'anterior Conselleria d'Economia i Hisenda del Govern del PP del 22 de desembre de 1997, que determinà els horaris dels bingos a les Balears.

Les empreses argumentaren que l'Ordre de la Conselleria era nul·la perquè fou aprovada sense el preceptiu informe del Consell Consultiu i també perquè la limitació d'horaris afectava el dret constitucional de llibertat d'empresa.

El magistrat ponent, Pablo Delfont Maza, assenyala que, efectivament, la Constitució reconeix la llibertat d'empresa i obliga els poders públics a garantir i protegir el seu exercici. Però també, indica la sentència, el legislador ha de posar els mitjans per tal de protegir els drets dels consumidors.

La resolució judicial diferencia el sector del joc, «que no és una activitat empresarial més», perquè no es dirigeix a la realització de funcions de caràcter productiu ni tampoc no li manca interès general, «raó per la qual les seves condicions d'exercici es troben rigorosament reglamentades per la llei».

Per això, «la intervenció normativa es justifica en la protecció d'interessos superiors de caràcter general», com ara la salvaguarda dels consumidors i usuaris, «que comprèn des de la salut física i mental fins a la defensa dels drets econòmics».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.