algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
27°

Tots els escrits i formularis de Sa Nostra i la Caixa podran ser demanats en català

Subscriuen un conveni amb la Conselleria d'Educació

La Conselleria d'Educació i Cultura del Govern balear signà ahir amb les caixes d'estalvi Sa Nostra i la Caixa dos convenis de col·laboració, amb una durada de dos anys, per fomentar l'ús de la llengua catalana a les Illes Balears entre els seus treballadors i en les seves relacions exteriors com a empreses.

El conseller d'Educació i Cultura, Damià Pons, agraí al president de Sa Nostra, Miquel Capellà, i al delegat a les Balears de la Caixa, Josep F. Conrado de Villalonga, la implicació de les dues entitats en la difusió de la normalització lingüística entre la societat civil illenca.

L'Executiu illenc reconeix amb aquest acord que aquestes entitats financeres han desenvolupat un paper «molt destacat» en la introducció del català en el món socioeconòmic i els ofereix el seu suport d'assessorament per impulsar aquest coneixement lingüístic, alhora que facilitarà una oferta de cursos externs que s'impartiran des de la Universitat de les Illes Balears (UIB).

Sa Nostra i la Caixa es comprometen amb la firma a oferir als clients el seu material bancari en llengua catalana; dintre aquest repertori consten talonaris de xecs, llibretes d'estalvis, els contractes bancaris, els impressos d'ingressos, de la mateixa manera que l'atenció als clients i la realització de les campanyes publicitàries en aquesta llengua.

També empraran el català per a la redacció dels seus documents notarials i per a la interposició d'escrits i demandes de tota casta als jutjats illencs, a més de potenciar-ne l'aprenentatge entre els treballadors i en les empreses participades.

Damià Pons destacà que l'ús del català per part de Sa Nostra i la Caixa als anys recents ha permès oferir «un important impuls» a la normalització lingüística a les Balears, però l'acord d'avui (per ahir) suposa «un compromís públic» d'ambdues caixes per «intensificar» aquesta expansió.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.