algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Els pacients de l'Insalud desplaçats no hauran d'avançar el passatge

Aviba i Rodrigo de Santos signen un conveni per regular aquests trasllats no urgents

Els pacients d'Insalud que es vegin obligats a un desplaçament fora del seu territori insular ja no hauran d'avançar els doblers que costa el títol de viatge en cap cas, com tampoc no ho hauran de fer els seus familiars acompanyants.

Un acord entre la patronal d'agències de viatge, Aviba, i la Direcció Territorial d'Insalud a les Illes suposa la fi del conflicte encetat entre ambdues institucions pels retards en el pagament dels trasllats sanitaris efectuats per les línies aèries civils.

Com ha estat publicat en més d'una ocasió, el deute acumulat per Insalud amb les agències que integren Aviba arribà als 100 milions de pessetes l'any passat; la patronal arribà a amenaçar Insalud d'interrompre els trasllats si l'Institut no accelerava el pagament del deute, com efectivament s'aconseguí.

En aquesta ocasió, el conveni signat entre Insalud i Aviba afavoreix l'usuari de manera clara, segons destacà el director territorial, Javier Rodrigo de Santos: el pacient "o els seus familiars o acompanyants designats" just hauran d'anar a l'agència de viatges acreditada amb el document que expedirà el facultatiu; l'agència facilitarà el títol de viatge sense que el particular no es vegi obligat en cap cas a avançar els doblers.

Entre les obligacions a què es compromet Aviba consta la de tramitar les cancel·lacions o canvis dels passatges per les pèrdues dels vols que es puguin ocasionar per retards que impedeixin l'assistència a l'acte clínic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.