algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Riera rebutjà el cos a cos a què la sotmeté Estaràs en el debat de Telenova

Les candidates illenques del PSOE i del PP s'enfrontaren durant una hora i mitja

«El gran debat», tal com el va definir la presentadora Àngela Seguí a l'inici del programa televisiu d'ahir a la nit, entre les dues dones que encarnen a les Illes Balears els dos pols polítics "PP i PSOE" en què s'acaben reduint les campanyes legislatives, Rosa Estaràs i Teresa Riera, respectivament, va tenir un resultat diferent de la previsió inicial: l'agressivitat d'Estaràs no va trencar la bonhomia de Riera. Després d'una hora i mitja de debat, en el marc del programa Hora pública que condueix Seguí a Telenova, una excitada Estaràs no havia aconseguit que una prou desganada Riera es despentinàs tot i haver-la interromput "i furtat la paraula" en nombroses ocasions.

Ambdues caps de llista reproduïren, com no podia ser d'altra manera en dues candidates de partits estatals on pugnen programes d'abast estatal, allò que ja s'ha escoltat en la campanya electoral fins al dia d'avui en matèria fiscal, laboral i sanitària. Riera, que va qualificar els quatre anys de govern del PP de «lamentable parèntesi», va acusar-lo de privatitzar la sanitat; de mentir amb l'anunci de la revolucionària rebaixa fiscal; de governar pels amics del president del Govern central, José María Aznar, als qui ha regalat les millors empreses públiques; de menysprear els valors democràtics "Pinochet i el recent brot de xenofòbia de El Egido, com a exemples", i de pèrdua del poder adquisitiu. Això últim, criticat amb dades oficials de l'OCDE.

La rèplica d'Estaràs, en aquesta exposició de greuges, tampoc no va ser nova: ella venia amb la «motxilla plena de fets». «Per tant, no parlaré del PSOE», va afegir amb la intenció de clarificar diferències estratègiques de bon principi. Però la promesa va caure en l'oblit ben aviat en comparar totes i cadascuna de les polítiques de l'Executiu conservador amb allò que hi havia «quan arribàrem».

El superàvit de la Seguretat Social "front als 500 milions de dèficit de l'era socialista"; l'administració jerarquitzada; una «gestió molt desastrosa» ara sanejada, i una política social que ha passat del 45% del PSOE al 61% del PP. «Això és progrés» va amollar la cap de llista del PP tot just després de recordar les possibilitats dels socialistes d'haver fet política social «quan només hi havia pobresa, dèficit i fallida».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.