algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
20°

Els propietaris de Solleric volen que es controlin els excursionistes estrangers

Els turistes, mal informats, van per camins privats i no volen pagar taxes per passar-hi

El fort increment que ha experimentat els darrers anys el turisme hivernal que cerca més medi ambient i natura ha provocat ja nombrosos problemes entre els propietaris d'algunes de les possessions de muntanya més importants de la Serra.

La possessió de Solleric, ubicada en els termes municipals d'Alaró i Bunyola, està patint el trànsit constant d'un bon nombre de turistes estrangers de manera habitual i els seus propietaris reclamen del Govern mesures efectives per controlar aquesta allau de persones. Els excursionistes usen el camí que prové de Cúber per baixar fins a Alaró o Lloseta travessant la possessió, malgrat que el camí és privat.

Els propietaris fan pagar una taxa de 500 pessetes per persona com a dret per usar els camins que passen per la possessió. En la majoria dels casos, emperò, i com que no hi ha recursos per vigilar el pas, els turistes travessen sense pagar.

En altres, com explica un dels copropietaris de Solleric, Josep Gilet, els turistes es neguen en rodó a pagar la taxa, ja que han estat mal informats per llibres o les mateixes agències, que no els expliquen que es tracta de propietat privada. Gilet s'ha d'enfrontar cada dia amb aquestes persones per aconseguir que paguin. La majoria dels excursionistes són estrangers i els mallorquins són minoria.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.