algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Habitatges rotatoris, inspecció laboral i mediació encapçalen el pla d'immigració

El Govern recorda que el creixement del PIB es deu en bona part als nouvinguts

C.M. CANALS. Palma.
El Govern balear preveu generar habitatges que puguin ser gaudits, amb limitació de temps, pels immigrants extracomunitaris que no trobin un lloc digne, alhora que mitjançarà entre els propietaris i els nouvinguts per tal de superar la barrera racista que nega a aquest darrer col·lectiu el dret a llogar les seves cases. A més, incrementarà el nombre de mediadors socials i educadors de carrer per tal de facilitar l'existència de la interculturalitat (el transvasament d'informació entre els diferents col·lectius), alhora que se cercarà la signatura de convenis laborals per aquests grups socials vulnerables. També s'haurà de millorar la xarxa d'orientació i informació als nouvinguts.

«El creixement del Producte Interior Brut de 1999 fou d'un 6'5, molt per damunt de la mitjana estatal; sabem positivament que en aquest creixement intervenen de manera directa els immigrants». Qui parla d'aquesta manera és el director general d'Acció Social al Govern, Antoni Sancho (EU), qui coordina l'abast que tindrà el pla per a la immigració que es presentarà, el pròxim dia 20 de març, als col·lectius, associacions i ONG afectades en la primera reunió del Fòrum corresponent, segons ja avançà Diari de Balears; abans, emperò "el dia 9" el Fòrum per la Immigració es reunirà per rebre informació sobre el contingut de la Llei d'estrangeria recentment aprovada; del debat posterior es preveu que es puguin derivar noves modificacions del pla transversal preparat des de la Conselleria de Benestar Social.

De fet, la redacció d'aquest pla i la creació del Fòrum varen ser anunciades el mes d'agost passat; el mandat parlamentari del 5 de novembre confirmà aquella previsió. Això no obstant, membres del Partit Popular a l'oposició (i alguns sectors del Govern) han manifestat la seva preocupació perquè el text legal no es limiti a ser un marc de negociació amb els diferents sectors, en comptes d'una veritable eina que garantirà els drets bàsics als immigrants.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.