«No informàrem de Son Font el Consell perquè el crèiem mancat de potestat»

El PSOE calvianer vol que el CIM anul·li una misteriosa declaració d'Interès Social

TW
0

L'Ajuntament de Calvià no informà ni demanà permís al Consell Insular, governat pel Pacte de Progrés, per concedir llicències de construcció de xalets de superluxe a Son Font perquè creia que no tenia competències per aturar aquesta ubanització en rústic, ja que pensava que les competències eren del Govern del PP. Així ho afirmà el primer tinent de batle, Manuel Suárez, qui indicà que ara sí demanaran la revocació de l'interès social per així no permetre la construcció de la «trentena» de parcel·les en rústic que resten per edificar.

Margarita Nájera s'entrevistà amb el president del Govern, Francesc Antich, per aclarir-li la situació. Segons Suárez, «nosaltres teníem aquesta declaració d'interès social aprovada pel PP i, per tant, no teníem altre remei que concedir les llicències». De fet, ahir presentaren a la premsa un extens raport en què s'explicaven les passes fetes per l'Ajuntament de Calvià i que ja foren publicades per Diari de Balears en la seva edició d'ahir. En aquest raport no apareix per cap banda la declaració de l'interès social concedit per Sáiz a les parcel·les. També expressà la seva sorpresa per la incògnita existent sobre l'expedient de Son Font, que segons sembla s'hauria extraviat en part des que passà de l'antiga Comissió Provincial governada pel PP fins al CIM controlat pel Pacte de Progrés.

També indicà que les parcel·les que queden per construir s'agruparan en extensions de 10.000 metres «i així quedaran reduïdes». A la pregunta de si això podria servir per justificar la consolidació de la urbanització i la seva conversió en sòl urbà, assenyalà que «ara ja hi ha unes seixanta cases construïdes». A més, assegurà que entre el 1995 i el 1999, sense demanar permís al CIM, se'n construïren nou, més algunes que estan en fase de construcció i d'altres que ja han obtingut llicència.

Això fa pensar a Suárez, que mostrà mapes de la zona, «la necessitat que Son Font es converteixi en sòl urbà. Primer per la seva configuració, també perquè la Llei d'Espais Naturals en reconeix el caràcter d'assentament, i també perquè la seixantena de cases allà existents tenen pous negres i, per tant, són un perill de contaminació d'una font que és molt propera a la zona».