nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Immigrants: el peix que es mossega la coa

Als estrangers il·legals els resulta més rendible dedicar-se a delinquir que treballar de mala manera

Als nombrosos estrangers il·legals que arriben a les nostres illes per via clandestina o com a suposats turistes els resulta molt més pràctic dedicar-se a la vida delictiva que fer feina en les condicions infrahumanes que els ofereixen habitualment els empresaris, que s'aprofiten de la situació irregular dels nouvinguts per imposar unes exigències laborals molt desfasades en relació a les remuneracions que perceben a canvi els immigrants.

Si una persona prodecent de l'Àfrica, Sud-amèrica o l'Europa de l'Est és identificada per un funcionari policíac de qualsevol dels cossos de seguretat de l'Estat o de la Policia Local i es troba en situació de residència il·legal a l'Estat, és immediatament detingut per aquest fet, que és contemplat en el Codi Penal com un delicte, i l'autoritat judicial inicia immediatament la incoació d'un expedient d'expulsió del territori espanyol.

Això no obstant, en cas que aquesta mateixa persona hagi estat trobada mentre comet algun tipus de delicte el tracte és molt diferent. El jutge també decreta l'ordre d'expulsió contra l'immigrant, però aquesta sempre queda suspesa en espera que les diligències obertes envers el delicte comès concloguin amb un judici, que acostuma a retardar-se molts de mesos.

D'aquesta manera, els estrangers aconsegueixen continuar a l'Illa amb total llibertat, ja que habitualment cometen delictes menors per evitar el seu empresonament, i continuen desenvolupant la seva activitat normal. Es té constància també que en moltes ocasions són els mateixos malfactors els que afavoreixen el seu arrest just quan el darrer procés obert en la seva contra es troba proper a la seva resolució final, a fi de poder quedar encara més temps a l'Arxipèlag.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.