algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Creat el Pla d'emergència per actuar contra les inundacions i els incendis

L'Ajuntament ha destinat 88 milions de pessetes per netejar el llit del torrent

El municipi de Manacor ja compta amb un Pla d'emergència que ha elaborat l'inspector en cap de la Policia local, Antoni Sureda, per actuar davant les inundacions i els incendis. El Pla va ser presentat pel batle de Manacor, Miquel Riera (ALM), el delegat d'Interior, Antoni Mestre (PSOE), i l'inspector, Antoni Sureda.

Antoni Mestre va explicar que el Pla s'ha realitzat en previsió de les inundacions «a causa que Manacor és un poble afectat per aquest tipus d'inclemències meteorològiques. Any rere any, temem les possibles inundacions provocades per les darreres torrentades i no disposàvem de cap pla d'actuació, ara el tenim i és el primer que es fa». Segons Mestre, «ha estat un pla molt elaborat en què predominen els aspectes tècnics i la cartografia hidràulica, i forma part d'un pla global per actuar sense improvisacions sinó d'una manera estructurada».

L'inspector, Antoni Sureda, va explicar que «a Manacor a més del perill d'inundacions també tenim zones forestals que corren el risc d'incendis». Per aquest motiu s'ha dividit el terme municipal de Manacor en 34 polígons i s'han marcat amb línies de color vermell els camins per on no es pot passar quan hi ha incendis; de color groc, aquells on hi ha perill, i els verds, on es pot circular. També s'han grafiat les zones on es pot anar a recollir l'aigua per apagar el foc.

Sureda va explicar que aquest Pla d'emergències ja està aprovat per la Conselleria d'Interior. L'organigrama és molt complet. Existeix un òrgan director que serà encapçalat pel batle, seguit dels regidors d'Urbanisme, Serveis Generals, Serveis Socials, Interior, portaveu de l'equip de govern i el regidor de Sanitat.

Pla Terbal  

El Pla d'emergència forma part del pla Terbal, un projecte més extens que encara està elaborant la Policia Local i que es preveu que estigui acabat en el termini d'un any. El pla Terbal preveurà catàstrofes superiors a les inundacions que ha patit fins ara el municipi de Manacor: incendis que fan necessari el desallotjament d'habitatges, grans torrentades, pluja àcida, entre d'altres. El delegat d'Interior, Antoni Mestre, va anunciar que es crearà un cos de voluntaris de Protecció Civil, ja que «curiosament Manacor encara no disposa d'un organisme d'aquestes característiques».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.