algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

Un incendi provocat crema més de cent hectàrees al puig de Galatzó

L'avanç del foc, que calcinà dues cases, obligà a evacuar desenes de persones

92288
El foc arrassà tot el que es trobà al seu camí.

Un paorós incendi, sembla que provocat i encara no controlat, va cremar ahir entre 50 i 100 hectàrees, i obligà a evacuar desenes de persones que es trobaven en la reserva del puig de Galatzó i en nuclis de Galilea, a Puigpunyent.

Els veïns d'aquestes poblacions varen viure moments dramàtics, ja que es trobaven envoltats per les flames, que amb l'ajuda d'un potent vent avançaven de manera perillosa cap a les seves llars. Almenys dues cases varen quedar destruïdes. Devers deu persones varen haver de ser ateses per personal mèdic a causa de ferides sofertes mentre fugien de les flames i algunes d'elles presentaven símptomes d'intoxicació pel fum. La finca que en va resultar més afectada va ser la des Clot.

Segons fonts solvents de la Guàrdia Civil, es varen detectar almenys tres focus diferents de foc, cosa que fa pensar clarament que ha estat intencionat. La Benemèrita calculava que l'incendi havia arrasat més de 100 hactàrees, mentre que l'Institut Balear de la Naturalesa (Ibanat), dependent del Govern, n'estimava 50.

Tots els mitjans contra incendis disponibles a Mallorca varen participar en l'extinció del foc, del qual es va avisar devers les 15.00 hores. Un front de 150 metres amenaçava d'aproximar-se per altres zones poblacionals com Establiments i Esporles. El foc va afectar un lateral de la reserva natural del puig del Galatzó. Els bombers varen haver d'evacuar més de 40 excursionistes que hi havien entrat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.