cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.06°

El sector turístic reclama hotels de nova planta pròxims al palau de congressos

Els empresaris plantegen la necessitat de construir 3 allotjamets de 200 habitacions

Les diferents patronals del sector turístic donen suport al projecte «estrella» del conseller de Turisme, Celestí Alomar: el futur palau de congressos, però han expressat la seva cautela, «ja que no tenim places hoteleres de ciutat suficients». És per això que la primera passa que proposen a fer, si finalment el palau de congressos és una realitat, «és construir entre 2 i 3 hotels de ciutat d'unes 200 habitacions», apuntà el vicepresident de la Federació Hotelera de Mallorca (FHM), Ignasi Esteve.

A aquesta proposta s'afegeix la llançada des de l'Agrupació d'Agències de Viatge de les Balears (Aviba), a través del seu gerent, Víctor Fernández, «la reconversió de pensions i hotels d'una estrella». Així, s'aconseguiria que aquest tipus d'allotjaments fossin «rendibles». Però el que tots reconeixen és «que Palma és pobra i insuficient en nombre d'hotels de ciutat», si vol acollir un palau de congressos d'elit i que «sigui el símbol del segle XXI de les Illes Balears», com indicà el socialista Celestí Alomar, conseller de Turisme.

Una altra preocupació de les patronals decicades al negoci vacacional rau en la mentalitat de l'empresari que hagi de gestionar un establiment hoteler de ciutat, ja que «és un plantejament totalment diferent de la direcció d'un allotjament de sol i platja», remarcà Esteve. Aquest punt fou matisat pel gerent d'Aviba, ja que els hotels destinats a acollir «congressistes estaran desocupats durant una sèrie de dies i l'hoteler balear s'ha acostumat a tenir sempre ple».

Els problemes de capacitat no són els únics que poden fer inviable el projecte del gran palau de congressos, sinó també el «cost del seu manteniment», com també la «infraestructura que hi hagi al seu entorn».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.