algo de nubes
  • Màx: 19.34°
  • Mín: 12.82°
19°

La ciutat tanca per vacances estivals

L'activitat econòmica i la vida social d'Inca queda paralitzada de manera quasi escandalosa durant l'agost

L'arribada del mes d'agost suposa per a moltes localitats un important canvi en el ritme de vida dels seus veïns. La forta calor estiuenca i, per damunt de tot, les vacances provoquen que l'activitat normal es vegi alterada i s'alenteixi. A la ciutat d'Inca emperò aquest fenomen és excepcionalment exagerat. Les festes patronals de Sant Abdon i Sant Senén, que es tancaren diumenge, marquen l'inici d'unes setmanes en les quals el municipi canvia radicalment d'imatge.

Són molts els inquers que abandonen el seu habitatge habitual per passar el mes a la segona residència que molts d'ells tenen a les zones costaneres d'Alcúdia, Can Picafort o de Pollença.

Els establiments comercials tanquen les seves portes o, almanco, com a mínim, modifiquen el seu horari d'obertura i el limiten als matins. Són sobretot els bars i restaurants els que ja no obren durant el mes. De fet, es calcula que més de la meitat d'aquest tipus de negocis romanen tancats a la ciutat. No és estrany idò que resulti tota una proesa trobar un lloc en què prendre un cafè o fer una berenada en algunes zones de la ciutat.

El trànsit dins del nucli urbà disminueix de manera notable i la Policia Local no té ni la meitat de tasca que durant l'hivern. De fet, i mentre que els cossos policíacs de les zones costaneres van de bòlit, a Inca, durant tot l'estiu, els agents poden agafar vacances tranquil·lament gràcies a aquesta manca de feina.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.