algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

El Govern vol promocionar els productes agroalimentaris al mercat interior i a l'estranger

El conseller Pere Sampol visità el Centre Bit Raiguer

El Govern balear pretén donar prioritat a la promoció dels productes agroalimentaris tant al mercat interior com a l'estranger. Així ho va posar de manifest el conseller d'economia, Pere Sampol, durant la visita que va realitzar a l'edifici del Centre Bit Raiguer del polígon d'Inca.

Sampol indicà que el Govern fa comptes continuar amb les línies de promoció exterior del sector de la pell i del calçat, localitzat sobretot a la comarca del Raiguer. A més, emperò, es farà una feina similar amb el sector del moble a la comarca del Llevant i ara s'hi incorporaran els productes agroalimentaris.

En aquest sentit s'espera crear sistemes per promoure la compra de productes locals, tant per part dels mallorquins com pels estrangers residents. A més, també s'intentarà exportar aquesta producció com si es tractàs d'un producte cultural. Per aconseguir aquest objectiu, Sampol reconeix que s'haurà d'actuar en coordinació amb la Conselleria d'Agricultura i tenint en compte els pagesos.

Aquestes actuacions es duran a terme dins dels nous programes d'ajudes europees que es posaran en marxa quan finalitzi l'Objectiu 2 encara vigent. Pel setembre el Govern balear iniciarà les negociacions amb Madrid per aconseguir el finançament. D'altra banda, la Conselleria d'Economia i Indústria centrarà els seus esforços en altres dues línies. Per una banda, la innovació tecnològica i per l'altra, millorar l'atenció i el suport a les petites i mitjanes empreses.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.