algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
13°

Anasagasti diu que sent «enveja» del pacte nacionalista i progressista

El considera extrapolable a l'Estat, si el PSOE «ha entès la lliçó»

«Em sembla molt democràtic i em fa molta d'enveja, perquè m'hauria agradat que això mateix hagués succeït a Navarra». Aquesta és la valoració que féu ahir Iñaki Anasagasti del pacte progressista i nacionalista que ha desplaçat el Partit Popular de les institucions de Balears. «Si ens haguéssim posat tots d'acord, com ha succeït aquí, en aquests moments, UPN no governaria Navarra», declarà Anasagasti que assistia a la investidura de Munar com a presidenta del Consell de Mallorca, en representació del seu partit, aliat d'UM a les eleccions europees.

Anasagasti no volgué dir si el «pacte progressista» podia fer-se extensiu a la resta de l'Estat després de les eleccions generals de l'any que ve. «La clau "digué" és en mans del partit socialista. El PSOE ha demostrat que té prou cintura per pactar amb els nacionalistes a les Balears i a Aragó, cosa que no ha tingut el Partit Popular. Si ha après la lliçó, crec que sí. Anasagasti qualificà de «valent» el discurs de Maria Antònia Munar i afirmà que la dirigent nacionalista mallorquina «ho estava fent molt bé».

D'altra banda, Anasagasti també es referí al procés de pau al País Basc.
El dirigent del PNB digué que no creu que la decisió d'Euskal Herritarrok de retirar la firma del document contra la violència suposi un pas enrere en la pacificació del País Basc, ja que «aquest és un procés que va lent, que a poc a poc es va consolidant».

Segons ell, Euskal Herritarrok ha dit que «està diposada a parlar de totes les violències» i recordà que «no és una organització normal» i que «estam aconseguit que surti de la bimbolla». «És importantíssim que facin política, que participin, que condemnin la violència», afegí el portaveu del PNB al Congrés dels Diputats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.