algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
28°

Una donació particular permet posar els grans vitralls a l'església parroquial

Ara s'obren els antics finestrals que han romàs tapiats durant segles des que es va construir el temple

L'església parroquial de Santa Maria de Sineu tindrà, a la fi, els grans vitralls que inicialment s'havien dissenyat quan es va començar a construir l'actual temple dins el segle XVI. Una donació particular, coneguda com «manda pia», atorgada a la Parròquia permetrà finançar aquesta ambiciosa obra, el pressupost de la qual no ha transcendit públicament.

Com en tot edifici d'estil gòtic, la lluminositat havia de caracteritzar la construcció i amb aquest objectiu es perfilaren uns grans finestrals a cadascuna de les capelles laterals. Després emperò, segurament per manca de doblers, aquests es tapiaren amb grans peces de marès privant així l'església d'una llum que ara ja ha començat a recobrar. En total es preveu que s'instal·lin deu vidrieres gegants de sis metres d'alt per un metre i mig d'ample a totes i cadascuna de les capelles laterals. Els motius de les peces, que seran de forts colors, faran referència a escenes de la Mare de Déu. Els esbossos els ha fet l'escultor Cànoves, el mateix que ha ideat els nous vitralls de la Seu.

Abans d'instal·lar els vidres s'han començat a practicar les obertures als vells murs retirant el marès i seguint el disseny marcat a la pedra. Per a aquesta operació ha estat necessari col·locar uns bastiments aposta. A més, les tasques s'han hagut de desenvolupar amb molta delicadesa i també lentitud per tal de no fer malbé l'interior de l'edifici. Fins al moment ja s'han practicat quatre de les deu obertures i es preveu que la feina durarà algunes setmanes més.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.