algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
18°

El foc torna a na Burguesa i crema quatre hectàrees prop de Son Vida

L'incendi del puig de Lloseta acabà amb 100 hectàrees de pinar cremades

Faltava un quart per les quatre de l'horabaixa quan l'alarma va arribar a la urbanització de Son Vida. Acabava de declarar-se un incendi que en finalitzar la jornada deixaria quatre hectàrees calcinades, tres de matoll i una de pinar. Les flames ocupaven un front de cinquanta metres que obligaren a la ràpida intervenció de bombers dels parcs de Palma, Calvià, Andratx i Llucmajor, la dels serveis forestals de l'Ibanat, dels membres de protecció de Calvià i Palma i de les policies municipals dels dos municipis. Però el que provocà més temor entre els ciutadans de Palma és que es va fer necessària la presència de tres avions dromadairs que en successives passades contribuïren a l'extinció del foc.

Precisament varen ser aquests els aparells que més feina varen tenir durant la jornada, ja que al matí "gairebé des de les set" varen realitzar una tasca cabdal en el control i extinció de l'incendi del puig de Lloseta, que cremà finalment més de cent hectàrees de bosc.

Però els dromadairs no estavan sols. Les forces aèries que actuaren sobre ses Moletes de Son Vida, una àrea entre el coll de sa Creu i el coll dels Tords de la serra de na Burguesa, es veieren reforçades amb la presència de dos helicòpters i de l'Air Tractor amb base a Eivissa. S'ha de destacar que les causes de l'incendi encara són desconegudes i que el foc va estar a punt d'afectar un habitatge, que finalment no va haver de ser desallotjat. Aquesta és la segona vegada que les flames prenen com a objectiu la serralada de na Burguesa de començament d'any ençà.

D'altra banda, els bombers donaren ahir per controlat l'incendi que es declarà dilluns al puig de Lloseta, el més ferotge de començament d'estiu ençà. L'àrea cremada correspon a la finca s'Estorell, propietat de la família March. En aquest sinistre, el nombre de cases desallotjades va ser de cinc, tot i que les flames no n'afectaren cap. El conseller de Medi Ambient en funcions, Miquel Ramis, va agrair l'actuació de tots els efectius que han treballat en l'extinció de l'incendi.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.