lluvia moderada
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

Fageda haurà d'esperar fins a la setmana vinent per saber si continua com a batle

El TSJB dictarà sentència dilluns perquè avui es facin al·legacions sobre les actes

L'actual batle de Palma en funcions, Joan Fageda, haurà d'esperar quatre dies més per saber si el seu partit conserva la majoria absoluta per governar a Cort, que es constituirà el proper 23 de juliol, vint dies més tard que la resta de consistoris. Això és així perquè una vegada més, la sala del contenciós administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Balears ha endarrerit el dia de la votació i firma de la sentència dels contenciosos electorals interposats el passat 28 de juny per EU-Els Verds, PSOE, PSM i UM contra la proclamació dels candidats electes en l'Ajuntament.

Segons explicaren els representats del PP, José Manuel Sierra i José Ramón Orta, i l'advocat del partit socialista, Fernando Pozuelo, aquest retard no significa que hi hagi discrepàncies entre els magistrats sinó que «han considerat oportú esgotar el termini de temps concedit per dictar la resolució, (fins al dia 19) per completar el procés».

Així com apuntà el ponent del TSJB, Fernanado Socías, els magistrats han decidit donar de temps tot el dia d'avui perquè les parts personades presentin si així ho valoren les al·legacions pertinents a les darreres diligències sol·licitades pel tribunal a la Junta Electoral de Zona, el passat dilluns. Aquests informes sobre les actes desaparegudes a les meses de Foners i del polígon de Llevant (6.5-A i 6.5-U) arribaren dimecres i per això, quasi no han tingut temps per estudiar-les. Els membres de la Corporació local, mentrestant, continuen en un estat d'incertesa absoluta però no els queda més remei que assumir-la, ja que segons declarà Roig «s'ha d'acceptar el procés jurídic, i nosaltres acatarem els resultats del Tribunal sigui quin sigui». Val a dir que si la sala dicta repetir les eleccions en les esmentades meses, el Consistori pot continuar en funcions tres mesos més.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.