algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 13°
14°

El desgast de les rodes del tren són la causa dels tremolors als Hostalets

Els tècnics de la Generalitat dictaminen que les molèsties no són degudes a la velocitat

Els tremolors que pateixen els gairebé 2.000 habitants del barri dels Hostalets a causa del pas del tren que va cap a Inca són causats pel desgast de les rodes del tren, segons un informe tècnic que l'empresa dels Ferrocarrils de la Generalitat ha enviat al Servei Ferroviari de Mallorca (SFM). Els habitants d'aquest barri proper al carrer Aragó pateixen fa dos anys les conseqüències d'aquestes vibracions cada pic que passa el tren i els seus domicilis comencen a notar els efectes amb grans esquerdes a les parets, tant les que donen fora com les de cambres de l'interior.

El director d'SFM, Joaquín Campuzano, explicà arran de les queixes suscitades pels residents, que havia comanat un estudi de les rodes, el motiu que se sospitava era el causant de tot. Ara, segons Campuzano, ja tenen els resultats i sembla que es confirma la seva teoria i no la dels veïns, que donaven la culpa a la velocitat del tren. Tant l'informe de la Generalitat com el de la mateixa empresa fabricant, CAF, indiquen que els tremolors es deuen a un «un desgast anormal» de les rodes, les quals han d'enviar-se a Barcelona a perfilar-se, «almanco cada cent mil quilòmetres», indicà Campuzano.

El responsable de l'SFM assegurà que en el passat Consell d'Administració de l'empresa s'acordà obrir un concurs per a l'adquisició de la màquina que entorna les rodes, un torn de fossat, que pot costar uns 70 milions de pessetes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.