algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
14°

El món científic es queda enguany sense el recompte d'aus del parc de l'Albufera

El GOB denuncia que s'utilitzà un mètode incorrecte i personal mancat d'experiència

El recompte hivernal d'aus aquàtiques i limícoles a l'Albufera realitzat durant el gener de 1999 es va fer amb una metodologia inadequada i amb personal amb manca d'experiència que ha impossibilitat entregar el treball a l'organisme Wetlans Internacional, responsable de registrar les dades mundials sobre ocells. Així ho ha denunciat el GOB, entitat que havia d'entregar el recompte d'aus de les Illes Balears a l'esmentat organisme. El GOB lamenta que per primera vegada no s'hagin donat les dades.

L'organització ecologista afirma que amb aquesta metodologia emprada «els resultats obtinguts a l'Albufera es varen situar molt per davall de les dades reals si es comparen els resultats d'altres anys. De fet, el 1999 s'ha obtingut el recompte més baix des que la zona humida va ser declarada parc natural amb 4.100 ocells, mentre que els darrers anys el recompte oscil·lava entre sis mil i vuit mil ocells», afirma el GOB.

Sense comptar l'Albufera, el gener d'enguany es varen detectar 9.315 aus, pertanyents a 45 espècies. A Mallorca es varen censar 4.909 aus, corresponents a 43 espècies. Destaca la presència de tres espècies: bec planer Platalea leucorodia, espècie que per primera vegada és inclosa dins el cens d'aquesta Illa; el gran increment respecte dels darrers anys de l'ànnera blanca, Tadorna tadorna amb quaranta exemplars al Salobrar de Campos, a causa d'haver criat en aquesta localitat durant els anys 1997 i 1998. El mateix ocorre amb el bec d'alena, Recurvirostra avosseta, espècie de presència irregular que va criar accidentalment el 1998 en el Salobrar. A Eivissa es varen censar 789 aus, corresponents a 30 espècies. A Formentera es varen censar 1.070 aus, corresponents a 15 espècies, de les quals la més nombrosa fou el soterí Podiceps nigricollis, que ha experimentat un augment amb relació als darrers anys.

Per acabar ens anam a Menorca on s'han censat enguany un total de 2.421 aus corresponents a 32 espècies, de les quals destaca l'observació d'un exemplar de curlera reial, Numenius arquata, a l'Albufera i dos exemplars de gall faver Porhyrio porhyrio, a Son Bou.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.