nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

El Partit Popular defensa que la seva oferta a UM era molt bona

Els conservadors diuen que hauria agilitzat l'assumpció de moltes competències

El Partit Popular defensa que l'oferta que llançà a Unió Mallorquina i que hauria suposat importants avantatges per a les Balears. Entre d'altres coses, El document que lliuraren a Munar suposava el reconeixement de la «nacionalitat històrica», tot i que ajornant-ne la concreció a posteriors concrecions.

Els conservadors asseguren que també es comprometien a agilitzar les competències previstes en el Pacte Autonòmic entre el PSOE i el PP, competències que tindran totes les autonomies de via lenta en arribar el moment. Aquestes són bàsicament l'Insalud, l'administració de justícia i les polítiques actives de l'INEM.

Així mateix, Matas hauria assegurat a Maria Antònia Munar que la Comunitat Autònoma de les Illes Balears seria, en arribar el moment oportú, de les primeres que tindria policia autonòmica. És a dir, el cos es constituiria quan es creassin els de Galícia, Andalusia i Cantàbria. Com a passa prèvia, es crearia una unitat de policia que gaudiria d'absoluta autonomia. Entre d'altres avantatges, el PP digué a UM que les Balears estarien representades a tots els organismes de la Unió Europea i que s'establirien mecanismes perquè la CAIB fos present als Consells de Ministres a través de la comissió de subsecretaris d'Estat.

Quant a la cessió d'imposts, quan l'Estat assumís la proposta formulada per Eduardo Zaplana, les Balears gestionarien, entre d'altres, l'IVA.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.