nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

Cinc dies abans de canviar el govern subvencionen els toros i la tercera edat

L'oposició accepta que la paga del batle es destini a ajudar l'associació de grans

Quan falten només cinc dies per a la constitució del nou consistori de Muro, el batle en funcions, Jaume Perelló (UM), presidí un ple convocat expressament per repartir les subvencions dels toros, de l'Associació Murera de la Tercera Edat i també la de les monges franciscanes. El repartiment de les subvencions proposades per l'equip de govern en funcions (UM), ahir, no generà gaire polèmica perquè els resultats electorals han afavorit els partits que ara estan a l'oposició municipal. Només el fet d'ampliar amb un milió l'ajuda que es dóna a Manuel Leria, que organitza la cursa de braus per Sant Joan, aixeca les crítiques del regidor popular Joan Pol. L'increment de la subvenció aprovada, que puja a tres milions de pessetes, no es veié traduïda en una rebaixa en el preu de venda de les entrades. Els tiquets es vengueren 500 pessetes més cars que els de l'any passat. D'aquí les crítiques de Pol, «perquè l'Ajuntament hauria d'haver anat a controlar les entrades que es donen als toros».

La picabaralla, però, també tenia rerefons i és que, com després recordà el regidor popular Onofre Plomer, en plena campanya electoral, els regidors d'UM repartiren «gratuïtament» moltes entrades dels toros. «Tot això ve encalentit per la campanya electoral, l'equip de govern llevà les entrades especials que cada anys donen als grup polítics i se les quedaren ells», explicà Plomer. Per un malentès, ahir Pol quedà tot sol oposant-se a donar aquesta subvenció.

La polèmica ajuda que l'equip de govern volgué donar el primer dia de campanya electoral a l'Associació Murera de la Tercera Edat, que presideix el regidor en funcions d'UM, Jaume Mulet, ahir s'aprovà com si res. I això que el passat 28 de maig, UM estigué tot sol defensant l'ampliació de la subvenció anual de mig milió de pessetes que l'Ajuntament dóna a la Tercera Edat. Llavors es proposà donar 450.000 pessetes més a la gent gran. Ahir, aquesta associació va rebre 500.000 pessetes d'ajuda, 50.000 pessetes més que quan es dugué a ple la primera vegada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.