algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 19°
26°

Els tribunals decidiran si el PP té la majoria absoluta a Cort

Tots els partits municipals de l'oposició presentaren el contenciós electoral davant el TSJB

Els tribunals decidiran finalment si el Partit Popular a Palma manté la majoria absoluta per governar a Cort amb Joan Fageda al capdavant o si per contra perd un dels quinze regidors que integren la candidatura. I és que després de diverses reunions amb assessors jurídics durant la setmana passada, tots els grups municipals de l'oposició (PSM-Entesa Nacionalista, EU-Els Verds, PSIB-PSOE i UM) decidiren presentar contenciosos administratius electorals davant el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJB).

Com s'ha publicat els darrers dies, els partits polítics amb representació a l'Ajuntament tenien un termini de tres dies per interposar un recurs a partir de dimecres passat, quan la Junta Electoral Central amb seu a Madrid informà dels resultats de les impugnacions presentades contra l'escrutini de la Junta Electoral de zona. Amb la desestimació d'aquestes impugnacions es ratificaren els resultats electorals municipals que atorgaven la majoria absoluta a l'equip conservador de Fageda.

De moment però, la corporació local continuarà en funcions tres setmanes més fins que la pilota, que ara ha passat a les mans del TSJB, torni a Cort, des d'on les quatre formacions municipals han interposat el recurs. En la teoria, el recurs presentat ahir al migdia ha de llevar la majoria a Fageda, segons declararen els diferents portaveus dels partits polítics. «I en conseqüència, "afegí el representant electoral del PSM, Gabriel Barceló", es perllongarà el període en funcions del govern municipal, fins que es constitueixi el consistori el 23 de juliol, vint dies més tard de la data prevista».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.