cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
22°

Els pous de la població no tenen aigua suficient per afrontar aquest estiu

Els algaidins en consumeixen una mitjana de 1.200 tones diàries i els pous s'assequen

Els pous de la població d'Algaida no tenen aigua suficient per poder afrontar l'estiu que és a punt d'arribar. De res no ha valgut que es connectassin més pous particulars a la xarxa general, l'alt consum de la gent que viu al municipi fa que els pous es quedin amb un nivell molt baix d'aigua i els costi molt recuperar-se. El batle d'Algaida en funcions, Jaume Jaume (PSOE), ha explicat que «el consum d'aigua està desorbitat. Hem detectat que es consumeix una mitjana de 1.200 tones diàries i els nostres pous no ho poden dur perquè el nivell d'aigua està molt baix».

Fa dues setmanes, l'Ajuntament hagué de prendre mesures perquè a la població, sobretot a la part alta, es produïen talls d'aigua durant algunes hores dels horabaixes. El batle Jaume negocià la connexió d'un pou particular a la xarxa general per poder solucionar aquesta problemàtica però només ha servit per arreglar-ho durant uns dies. Els talls d'aigua encara s'estan produint, però s'agreugen els caps de setmana que és quan hi ha un augment considerable de la població. Jaume explica que «els dissabtes i diumenges el consum de l'aigua és encara més fort perquè arriba molta gent que durant els dies feiners no viuen al poble però hi vénen a passar el cap de setmana perquè tenen alguna casa a Algaida. Llavors, el consum es dispara». Jaume comenta que «estam connectats amb sis pous i així i tot no ens basta. De tota manera, estam negociant amb propietaris poder connectar més pous de particulars amb la finalitat d'afrontar l'estiu».

El batle en funcions ha explicat que «aquest hivern ha plogut molt poc i ens espera un estiu molt sec. Nosaltres estudiam la possibilitat de poder obrir més pous però això costa molts de doblers i amb el pressupost de l'Ajuntament és molt difícil».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.