cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
20°

La Junta Electoral dóna la majoria absoluta a Fageda per 5 vots

Tots els partits anuncien impugnacions davant la Junta Central de Madrid

Per un ajustadíssim marge de 10 vots, aplicant la Llei d'Hont, Joan Fageda recuperà ahir la majoria absoluta del PP i la batlia de Palma després d'un tens i llarguíssim horabaixa d'espera a la Junta Electoral de zona, que dedicà tota la jornada a estudiar les impugnacions a l'escrutini presentades per tots els partits amb representació a Cort.

Com es recordarà, els resultats electorals de diumenge passat donaren la majoria absoluta a Fageda (15 regidors sobre 29). La revisió efectuada per la Junta dimecres deixà el PP sense majoria absoluta en perdre un regidor a favor d'UM, que passava a tenir-ne dos: Ferran Trujillo i Mateu Oliver. Quatre vots foren la diferència que decantà el regidor disputat cap a UM.

Despús-ahir, dijous, els partits presentaren les seves impugnacions. La Junta només tenia un dia per resoldre-les i convocà les formacions polítiques ahir a les 18 hores per comunicar-los les seves decisions.

Dit i fet, els representants dels partits comparegueren a la Junta, reunida en els jutjats de la via Alemanya. Els primers, i ben puntuals, foren els del PP (José Manuel Sierra, Josep Ramon Orta i Alex Espinós). Després, i per tongades, arribà la resta. La Junta no comunicà les resolucions a les impugnacions fins ben passades les 19.30 hores. Fou més d'una hora i mitja de tensió i de nervis en els passadissos dels jutjats. Finalment, la Junta informà de l'escrutini definitiu: PP, 53.596 vots; PSIB, 31.650; PSM, 12.983; EU-EV, 10.465; i UM, 7.137.

Aquests resultats, comparats amb els de dimecres, representen les següents variacions: el PP ha augmentat 109 sufragis; el PSIB, 25; el PSM queda igual; EU-EV n'ha sumats 6, i UM només n'ha incrementats 2.

El PP aconseguí 109 vots més gràcies al fet que la junta va acceptar paperetes marcades amb bolígraf i amb diferent color de l'oficial. Entre aquestes, aproximadament la meitat correspon a vots d'estrangers. Aplicant la Llei d'Hont, per aconseguir el quinzè regidor, al PP li han sobrat 69 vots.

Es dóna la circumstància que UM és l'unic partit afectat negativament per les impugnacions en un sentit numèric. És a dir, és l'unica formació que ha vist vots seus anul·lats que eren vàlids dimecres. Dels 14 vots impugnats, 8 li foren validats, però una altra impugnació del PP per errades aritmètiques n'hi restà 6, i quedà l'increment en els 2 ja esmentats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.