algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
27°

Mariscal de Gante comprovà l'estat de les obres del nou Palau de Justícia a la Gerreria

Elogià l'oficina d'atenció a les víctimes del delicte

La ministra de Justícia, Margarita Mariscal de Gante, visità ahir Palma per tal de comprovar l'estat d'obres dels nous Jutjats de Palma i participar a diversos actes electorals del seu partit. Mariscal valorà que les obres del Palau de Justícia són pròximes a la seva finalització "s'ha fet ja tota la infraestructura i es preveu que el nou palau de justícia sigui obert la pròxima primavera", tot i que admeté el retard patit en la construcció, el qual atribuí a «problemes arqueològics». De fet, els problemes majoritaris es degueren a dificultats per encimentar els fonaments de l'edifici, bé que un seguit de cates arqueològiques obligades (l'edifici de la Gerreria s'ubica sobre horts del segle XII i construccions posteriors) contribuïren, en efecte, a demorar l'obra.

Mariscal insistí que el nou Palau de Justícia «serà emblemàtic» de Palma i contribuirà decisivament a la recuperació de la Gerreria, però "sobretot" «evitarà la dispersió judicial». El futur edifici centralitzarà els Jutjats de Primera Instància, de Menors, el Social, el Registre Civil i altres serveis.

Fins ara, les administracions han invertit en aquest edifici 1.800 milions de pessetes, 551 menys que els inicialment projectats. L'edifici ha de disposar de 21.000 metres quadrats, dels quals 8.400 són soterrats.

La Ministra visità també ahir les oficines d'atenció a les víctimes del delicte, i destacà en conferència de premsa que és a les Illes on millor està funcionant aquest servei, com ja ha valorat el Defensor del Poble en el seu darrer informe.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.