algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

El parc de les Estacions ja és dels ciutadans

El batle Fageda obrí al públic la part acabada del projecte, acompanyat de la ministra de Justícia, Margarita Mariscal, mentre que el PSM hi acudí amb alfabegueres, xeremiers i propaganda electoral

81466
El batle i la ministra Mariscal de Gante passegen per les instal·lacions del parc. | JAUME MOREY.

Ciutadans i polítics acudiren ahir sense falta a la seva cita amb un dels anomenats projectes estrella de l'Ajuntament de Palma: el parc de ses Estacions. Centerans de persones volgueren conèixer com és la seva nova zona verda. A les set i deu minuts el batle, Joan Fageda, acompanyat per la ministra de Justícia, Margarida Mariscal, es «toparen» amb els regidors del PSM, que arribaren un poc abans a la l'obertura al públic del parc.

La topada de cares entre els regidors de l'equip de govern del PP i els nacionalistes encapçalats per Sebastià Serra fou d'allò més diplomàtic. Tant és així, que alguns dels regidors acompanyants de Fageda com el responsable d'Esports, Gaspar Oliver, el regidor d'Economia i Hisenda i la pròpia ministra, agafaren, amb una rialla d'orella a orella, l'alfabeguera que el partit de l'oposició ha lliurat durant aquesta setmana als ciutadans a qui demanaven el vot.

Una obertura al públic doncs, caracteritzada per un acte alternatiu nacionalista, a toc de música de xeremiers i balls de bot. Amb aquest gest, els membres del partit nacionalista recordaren als polítics assistents i ciutadans que la proposta de crear una gran zona enjardinada en aquest solar «sempre ha estat del PSM». «Nosaltres som els que fa set anys presentàrem la proposta al ple de Cort per construir un parc i evitar que es produïssin més edificacions; tot això, precedit amb una campanya de gran participació ciutadana, una recollida de firmes i una gran lluita fins que al 92 s'aprovà per unanimitat la proposta nacionalista».

Inacabat

Després de les presentacions i besades de rigor entre regidors, la ministra Mariscal va expressar la seva satisfacció d'estar a la ciutat i declarà que el parc li ha agradat tot i no estar acabat en la seva totalitat.

Per la seva banda, el batle Fageda, reforçat pels seus lloctinents de confiança, José María Rodríguez, Carles Ripoll i Pedro Àlvarez, expressà la seva alegria per poder posar a l'abast dels ciutadans un «gran i important parc, que serà un pulmó verd de la ciutat». Fageda insistí que l'acte d'ahir no era una inauguració "«perquè cal construir encara tot l'aparcament soterrat a les avingudes»" sinó una «un dia en el que obrim les portes al públic».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.