algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.33°
15°

La Policia revisa els arxius del menjador del Govern balear per trobar estrangers il·legals

Reunió urgent avui entre Govern, CIM i Cort

Agents del Cos Nacional de Policia revisen sovint els arxius del menjador per a indigents que té el Govern balear al carrer Patronat per tal de trobar estrangers il·legals i incoar-ne expedients d'expulsió de les Illes.

Aquest fet, que fou admès per un representant de la Conselleria de Presidència, es va posar de manifest en el transcurs de la reunió convococada pel Centre d'Informació per a Treballadors Estrangers (Cite) del sindicat Comissions Obreres per tal d'estudiar solucions al problema dels quasi 200 immigrants subsaharians que han de dormir als carrers de Palma per manca d'habitatge i de treball.

També la Policia acudeix regularment a l'Hospital de Nit per cercar informació, segons el seu representant. Per la seva part, el dirigent de Cite, Mustafá Boul'Harrak, denuncià que tots aquests immigrants sofreixen cada nit «escorcolls i altres abusos de la Policia» ja que la documentació que disposen dels campaments de Ceuta i Melilla no és considerada legal per la Policia.

Al final de l'encontre, al qual varen assistir Gabriel Rullán, coordinador d'Acció Social de la Conselleria de Presidència, Damià Pons, responsable d'Acció Social del Consell Insular de Mallorca, a més d'ONG, partits polítics i sindicats, es va acordar mantenir una altra reunió avui a les 13.00 hores en què estan convidats també l'Ajuntament de Palma i Delegació del Govern central a Balears.

Malgrat que el pla d'immigració serà aprovat properament pel Consell de Govern, en aquest cas concret és necessari un pla urgent, segons plantejà Boul'Harrak. Per la seva part, Damià Pons indicà que el CIM estava disposat a posar quatre milions inicials per solventar aquest problema, sempre que Govern i Cort aportassin també doblers que es dedicarien íntegrament al lloguer d'habitatges per aquestes persones.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.