algo de nubes
  • Màx: 13.74°
  • Mín: 7.77°
13°

El Defensor del Poble investigarà el Govern per «publicitat enganyosa»

La denúncia, presentada pel GOB, fa referència a la campanya de les DOT

El Defensor del Poble ha admès a tràmit la denúncia que el GOB presentà contra el Govern balear per «publicitat enganyosa». Els ecologistes acusen l'Executiu de dur a terme aquesta pràctica en la campanya de suport a les Directrius d'ordenació del territori.

En una carta signada per l'adjunt segon del Defensor del Poble, Antonio Uribarri Murillo, es comunica al GOB que: «Un cop estudiada la seva queixa, d'acord amb els requisits establerts en l'article 54 de la Constitució i en la Llei Orgànica de sis d'abril de 1981, que regula aquesta institució, s'inicien les actuacions oportunes amb els organismes competents amb l'objectiu de reunir informació suficient sobre el tema plantejat».

L'organització ecologista es referia concretament a la publicitat sobre la capacitat de població de les Illes Balears que, segons l'Executiu, serà de 1.678.000 habitants gràcies a l'aplicació de les Directrius.

El GOB afirma que el sostre poblacional queda fixat en 3.715.000 habitants. Els ecologistes invoquen davant el Defensor del Poble l'article 20.1.d de la Constitució Espanyola, que reconeix entre els drets fonamentals, el de rebre una informació veraç. També acusen el Govern balear d'incomplir la Llei general de publicitat, on es diu que la publicitat enganyosa és il·licita i la defineix com aquella que «indueix o pot induir a error els seus destinataris» i o aquella que «silenciï dades fonamentals dels béns, activitats o serveis quan la dita omissió induexi a error els destinataris».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.