algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Els constructors acusen la Delegació de donar permisos de feina indiscriminats

Les empreses han deixat de contractar immigrants per la seva manca de qualificació

74740
Treballadors immigrants dormen en tendes de l'Exèrcit a ca l'Ardiaca.

El president de l'Associació de Constructors de les Balears, Manuel Gómez, acusà ahir en declaracions efectuades a Diari de Balears la Delegació del Govern de les Illes de donar permisos genèrics de residència i de treball a immigrants subsaharians sense que hi hagi una demanda de mà d'obra que ho justifiqui. Per Gómez, «si s'ha obert la porta a tot el món és una clara responsabilitat dels polítics», alhora que afegia que totes aquestes persones que han de dormir al carrer sense casa i sense feina s'han d'inscriure a l'Inem, «que és on les empreses poden recórrer». El màxim responsable dels constructors de les Balears indicà que fa sis mesos l'Associació es posà en contacte amb una ONG catalana per aconseguir personal especialitzat per a les tasques de la construcció. «És l'única gestió que hem fet des de l'Associació. Després, cada empresari haurà actuat pel seu compte».

Manuel Gómez indicà que moltes vegades són els mateixos treballadors els qui hi aporten uns altres coneguts malgrat que visquin en altres indrets de l'Estat. El problema, segons el president dels constructors, és que Delegació del Govern ha donat els permisos a persones que no coneixen l'ofici i ara tenen greus problemes per aconseguir una feina. Segons va denunciar el sindicat Comissions Obreres, actualment hi ha més de 200 persones que han vingut dels campaments de refugiats de Ceuta i de Melilla amb tots els permisos concedits per la Delegació del Govern i es veuen obligats a dormir al carrer, ja que no poden accedir a un habitatge ni tampoc no troben feina.

Aquestes persones, joves i en molts casos amb estudis universitaris, no estan qualificats per treballar en la construcció. «Els empresaris han de contractar el que hi ha però la tendència actual de les empreses demostra que cada vegada es resisteixen més a assumir mà d'obra no qualificada i prefereixen no participar en els concursos d'obres», assenyalà Gómez. El president dels constructors indicà que les conseqüències del pla Mirall ja foren vaticinades per l'Associació. «Hi ha problemes en els terminis d'entrega de les obres, manca personal especialitzat i la idea de prioritzar les obres i deixar la resta per al 2000 no ha estat escoltada pels polítics. Ara ens trobam amb mancança de materials que provoca sobrecosts i una baixa qualitat d'execució dels treballs».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.