muy nuboso
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.93°

La torre musulmana del Puig de Sant Pere ja pot ser visitada pels ciutadans

La seva restauració completa les obres de l'espai verd públic al passeig de Sagrera

El batejat parc del Puig de Sant Pere, el projecte de l'Ajuntament que pretén unificar totes les zones verdes de la ciutat amb més de 49.131 metres quadrats, és des d'ahir a l'abast de tots els ciutadans que comencen a fer passeigs estiuencs.

El batle de Palma, Joan Fageda, va inaugurar ahir, acompanyat pels regidors de Cort i tècnics d'Urbanisme, la rehabilitada torre musulmana del Puig de Sant Pere, que esdevindrà el punt central d'aquesta nova àrea verda pública.

Amb aquest projecte, per al qual s'ha requerit una demolició prèvia de l'edifici que l'envoltava, es completa aquest ambiciós projecte que té com a finalitat enllaçar el parc de la Mar i el passeig de Mallorca, a través del passeig de Sagrera i sa Feixina. Segons l'arquitecta municipal del projecte, Joana Roca, amb la reconstrucció de la murada "que data del 1697" s'ha afavorit la porta de Santa Catalina, ja que un pic acabades les obres, s'ha aconseguit conservar un mirador amb gran perspectiva. El batle Fageda es mostrà molt satisfet amb els resultats de la restauració de la torre, que ha suposat una inversió de 84 milions de pessetes.

Així, va atendre en tot moment les indicacions de l'arquitecta i el gerent del Consorci del pla Mirall Centre, Jeroni Sáiz, qui recordà d'altra banda, l'acabament dels 288 metres de longitud i 10 metres d'ample de tram per a vianants corresponents al passeig Sagrera (amb un pressupost de 132 milions de pessetes). Un camí de paviment de pedra de Binissalem que forma una sanefa de quadrats, emmarcada per una plantació de 71 palmeres de 6 i 8 metres d'alçada que arriben fins el Consolat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.