algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

Les Balears són la segona comunitat que menys treball ha creat enguany

En el primer trimestre tan sols 500 persones trobaren feina, és a dir, un 1'39%

L'Enquesta de Població Activa (EPA) reflecteix que en el decurs del primer trimestre d'enguany l'atur baixà a les Balears 500 persones, és a dir, el nombre de persones enregistrades a les oficines de l'Inem minvà un 1'39%. Aquestes dades recollides per l'Institut Nacional d'Estadística situa l'Arxipèlag balear com a la segona comunitat autònoma que menys llocs de feina ha creat entre gener i març d'enguany, per sota es col·loca Cantàbria on l'atur descendí 200 persones.

Si comparam aquests resultats amb els obtinguts durant el mateix període de l'any passat, la taxa de desocupació es reduí en 6.100 individus, cosa que significa un 14'64% menys d'aturats.

Encara que els indicadors econòmics insulars són positius, la població activa sense feina a les Illes ascendeix 35.700 persones, cosa que suposa una taxa d'atur del 11'27%. De manera desglosada, el nombre de dones que no troben treball (14'94%) dobla la taza de desocupació dels homes (7'97%).

La baixada de l'atur en el primer trimestre de l'any és interpretada pel secretari general de CCOO, Josep Benedicto, com una «demostració del moment de bonança econòmica que vivim», però que no es tradueix en «la millora de la qualitat i estabilitat» dels llocs de feina insulars.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.