algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 23°
26°

El color dominant de l'equip de govern a Pollença es decidirà en els pactes postelectorals

Els esforços del PP per presentar-se en coalició amb els independents varen fracassar

A Pollença, ara per ara, el color dominant del futur equip de govern és ben incert. Els pactes postelectorals faran tombar la balança cap a la dreta o cap a l'esquerra, dependent sempre del nombre de regidors que treguin els partits frontissa, fonamentalment els independents.

La situació es podia haver resolt abans del 13-J perquè el president del Govern, Jaume Matas, es va esforçar, i molt, perquè els independents, els del Port i els de Pollença, es presentassin amb coalició amb el PP. Matas estava tan entusiasmat amb el pacte que, fins i tot, va proposar-los deixar a defora les sigles del PP si aquestes representaven un impediment per Unió Mollera Pollencina (UMP) o per Unió Pollencina Independent (UNPI).

El mateix dia que UNPI anunciava que es presentarien sols a les eleccions, UMP presentà els tres primers de la seva llista, encara que afegien que no tenien clar què farien, si presentar-se junts o amb qualcú més, perquè estaven negociant alhora amb el PP i amb el PSOE. Cal dir que actualment tant UNPI com UMP formen govern amb els socialistes. No obstant això, els independents del Port de Pollença acabaren per presentar-se en solitari. L'Associació de Veïns del Port de Pollença, que havia estat temptejada tant per Matas com per Carlos Cañellas, per l'altre costat, després de saber que el pacte no anava endavant comunicà que aquesta entitat no s'havia sentit mai acostada a cap partit polític.

Aquesta situació, però, no posa les coses més fàcils al partit que té la batlia, PSOE. Presenten una dona de cap de llista, la regidora Francisca Ramon, per substituir un home que deixa un llistó alt, Miquel Oliver. També el PSOE porta a les espatles vuit anys de govern.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.