algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
16°

La festa del Primer de Maig demanà «un canvi de govern» el 13 de juny

Unes 2.500 persones acudiren a la crida de les centrals sindicals «per una altra política»

89114
Unes 2.500 persones se sumaren al Primer de Maig unitari. | T. Ayuga.

La celebració sindical unitària del Primer de Maig es caracteritzà pel seu intens to polític i electoralista, que «els pròxims anys continuarà en aquesta línia», acotà Josep Benedicto, secretari de CCOO. I comptà amb una participació d'unes 2.500 persones, bastants més que l'any passat a causa del seu caràcter unitari.

Els líders sindicals criticaren amb duresa, a través dels seus manifests, la política econòmica i social duita a terme durant «els 16 anys de Govern del Partit Popular».

La festa del Primer de Maig unitari ajuntà els sindicats CCOO, UGT, USO, CGT, Stei i Sabei, als quals a darrera hora s'uní el SUP (Sindicat Unificat de Policia), que exigiren l'estabilitat a l'ocupació, les 35 hores per llei, la defensa i millora dels serveis públic i la pau per Kosovo.

Als 2.500 treballadors, que se sumaren a la manifestació sota el lema «Per una altra política», els demanaren que a les eleccions del 13 de juny «votin per un Govern per a tots i no tan sols per a uns pocs» apuntà Lorenzo Bravo, secretari general d'UGT, cosa que remarcà Benedicto, amb la crida per «un gir a l'esquerra».

Els sindicalistes més ferotges contra l'Executiu foren Bravo, qui digué que les forces d'esquerra «hem d'unir els nostres esforços i crítiques contra el Govern. No em preocupa si les meves declaracions molesten. Més hi estic jo amb ells, que duen 16 anys emprenyant, perquè no puc dir fotent, la gent». Manifestà que «prou de regalar doblers als empresaris, que no donen la cara i s'amaguen darrere del Govern», i els demanà «menys negociacions i subvencions i més concertació».

Per la seva banda, Benedicto titllà Jaume Matas «com l'home del somriure Profident», l'inculpà d'«enganyar» els balears «amb falses» expectatives «de futur» amb la propaganda «Ho tenim tot, per aconseguir-ho tot» i acusà el Govern i, en concret, Pilar Ferrer d'«amiguisme» per fer-se amb una plaça de feina pública. Per aquests motius, que indiquen que «el model neoliberal està esgotat i ningú no hi ha de creure», reivindicà que el 13 de juny no «s'hipotequi 4 anys més el nostre futur a costa de precaritzar el nostre benestar».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.