algo de nubes
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
33°

L'Audiència condemna un conductor italià que atropellà un infant a Eivissa

L'acusat haurà de pagar 20 milions per haver-lo deixat en estat vegetatiu crònic

L'Audiència Provincial de Palma va condemnar ahir el súbdit italià Antonio Febbraro a pagar una indemnització de 20 milions de pessetes per haver atropellat un menor de 10 anys i haver-lo deixat en estat vegetatiu crònic a Sant Antoni d'Eivissa.

Els fets varen tenir lloc durant l'horabaixa del 28 de juny de 1996, a la carretera veïnal Camí Vell de Sant Mateu de l'esmentada localitat eivissenca. El conductor italià menava un turisme Ford Fiesta per aquesta via, i col·lidí contra el menor, que circulava a bord de la seva bicicleta per un camí de terra i que s'incorporava en aquell moment a la carretera.

El Tribunal fixa els graus de responsabilitat en un 80 per cent per al conductor, i un 20 per cent per al menor, ja que considera que, tot i que va ser l'infant qui envaí la via preferencial sense mirar, i que es creuà en la trajectòria de l'italià, la culpa recau sobre aquest darrer, ja que en tractar-se d'un nin de només 10 anys no se li pot exigir un coneixement concret de les normes de seguretat vial i de circulació. Aquest nou repartiment de la responsabilitat inverteix l'establert en l'anterior sentència, que va ser recorreguda, ja que feia recaure la major part de la culpa sobre el cicloturista.

La víctima, que precisà 200 dies d'hospitalització perquè s'estabilitzassin les seves lesions, es troba en estat vegetatiu crònic, i encara que ha experimentat una certa millora, ja que respon a estímuls seguint amb la mirada, i també és capaç d'evocar fets passats, però només pot moure el cap i emetre sons guturals incomprensibles. A més, l'infant té capacitat per mantenir l'atenció sobre l'interlocutor. La seva manca de mobilitat li produeix episodis d'inquietud, gemecs, temptatives de plor i espasmicitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.