algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.65°

El TSJB dicta tres sentències en contra de Cort i a favor dels funcionaris

Les decisions mostren la manca de demble negociador de la Regidoria de Governació

La Regidoria de Governació de l'Ajuntament de Palma no manté bones relacions amb els sindicats de la Policia Local i del Parc de Bombers. Aquest fet està avalat per tres sentències recents de la sala contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Balears que estableixen la falta de respecte dels responsables municipals vers la Llei de llibertat sindical i fins i tot, en una d'aquestes sentències, imposen els costos a Cort.

Dos d'aquests recursos varen ser interposats pel Sindicat de Treballadors de les Illes Balears (STIB) i per la Confederació General del Treball a les Illes Balears i un tercer per un policia local, a títol particular, per una decisió de l'intendent en cap, Joan Feliu, que implicà el trasllat de departament per «fer un presumpte ús indegut de la seva arma reglamentària».

L'agent va ser obligat a deixar la Unitat de Policia de Barri i a treballar a la secció de seguretat d'instal·lacions i cinc mesos després tornà al seu destí original mitjançant una altra ordre. Durant aquest període va perdre 67.500 pessetes i argumentà en el seu recurs que el trasllat havia estat una «actuació sancionadora encoberta en manifest abús de poder» ja que no hi va haver cap expedient disciplinari.

Feliu indicà que es va remetre per aquest canvi a un suposat informe psicològic que «recomanava la retirada de l'arma», mentre que el secretari de l'Ajuntament certificà que no existien proves psicològiques de l'agent posteriors a l'any 1994. El TSJB entén que hi va haver una certa desviació de poder, «com si la sanció fos una resposta al presumpte mal ús de l'arma en un incident que ha quedat totalment obscur en aquest procés».

Per la seva part, a membres de la Confederación General del Treball (CGT) els fou denegat el permís per fer una assemblea sindical a la biblioteca del Parc de Bombers, també depenent de la Regidoria de Governació. Un altre cas que va acabar davant el TSJB, en considerar els afectats que es va vulnerar el seu dret constitucional a la llibertat sindical. L'Ajuntament va defensar la seva negativa dient que el dret de reunió no forma part del dret d'acció sindical i que el conveni col·lectiu només reconeix legitimació als representants dels sindicats més representatius. El Tribunal rebutja aquests arguments i diu que l'atac a la llibertat sindical es produeix per la prohibició de la reunió i també per no reconèixer la legitimació del sindicat demandant. El TSJB estima totalment el recurs i imposa els costos del procés a Cort.

L'STIB també va recórrer a la justícia una decisió de Joan Feliu i del regidor de Governació, Joan Bauzà, per la qual es cobrien les vacants del servei de grua, que es va privatitzar i concedir a l'empresa Dornier.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.