algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 17°
17°

El Consell Escolar demana un tracte de favor envers l'institut Joan Taix

Faran arribar avui aquesta decisió a la Direcció General de Planificació i Centres de la Conselleria

El Consell Escolar Municipal de sa Pobla va acordar, ahir, instar la direcció general de Planificació i Centres de la Conselleria d'Educació que faci discriminació positiva amb l'institut de secundària Joan Taix de sa Pobla. Ara, Joan Taix només compta amb 18 alumnes preinscrits, mentre que l'altre institut de sa Pobla, Can Peu Blan, ha rebut 72 preinscripcions. En el primer institut hi ha un major nombre d'estudiants magrebins.

Per aquest motiu i per les pressions que els pares d'alumnes de Can Peu Blanc feren davant la direcció general de Planificació i Centres, des d'Educació es va decidir canviar el mapa escolar que s'havia acordat a principi de curs. Llavors, la Conselleria preveia un repartiment d'alumnes entre els dos centres. Per això mateix, mantenia dos cursos de primer d'ESO a cada institut. La polèmica va esclatar quan «per pressions polítiques dels pares d'alumnes de Can Peu Blanc al director general de Planificació i Centres Rafel Bosch» "segons varen constatar els professors afectats" la Conselleria va canviar la seva decisió original. Ara encara manté el canvi que no és altre que eliminar un curs de primer d'ESO a Joan Taix i, en conseqüència, augmentar fins a tres els cursos de primer de Can Peu Blanc.

Ahir, i després de tres hores d'intens debat, el director de l'institut Joan Taix aconseguí que el Consell Escolar Municipal donàs suport a les dues propostes que li plantejà. Una d'elles era l'abans comentada, que la direcció general reconsideràs la decisió presa i repartís equitativament entre els dos instituts els cursos prevists per a primer d'ESO. La segona: que es replantejàs l'escolarització de secundària dins el poble, per poder conèixer les necessitats educatives dels escolars i poder esbrinar així si s'ha de modificar el funcionament d'algun dels dos centres. A la sortida de la reunió, el director del Joan Taix, Tolo Alzamora, tingué paraules «d'agraïment cap als professors, pares i alumnes que han mostrat solidaritat amb la reivindicació del nostre centre».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.