muy nuboso
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
13°

El PSM aspira a ser la segona força política de Mallorca i treure sis regidors a Cort

Els nacionalistes presentaren la seva precampanya electoral

El PSM-Entesa Nacionalista espera convertir-se en la segona força política de Mallorca i a obtenir un 15% del vot de Palma, la qual cosa els permetria passar del tres regidors que tenen en l'actualitat a sis. Així ho manifestaren ahir Pere Sampol, candidat a la presidència del Govern balear, i Sebastià Serra, aspirant a la batlia de Palma durant la presentació de la precampanya dels nacionalistes.

Aquesta tindrà com a lema Es temps de canvi i consistirà en la instal·lació de valles publicitàries amb retrats de Sampol i Serra.
Ambdós explicaren que era tangible en l'ambient un canvi que «s'ha de produir» a les institucions després del tretze de juny. Segons Sampol, el PSM serà una part important d'aquest canvi tant quantitativament "pels escons que obtindrà" com qualitativament "per l'emprempta que deixa al seu pas per les institucions: ecologisme, solidaridat i nacionalistme. Sebastià Serra, pel seu costat, digué que els «greus dèficits» socials, medioambiental i culturals que pateix Palma també presagiaven un correctiu al Partit Popular. Així mateix els nacionalistes participen a partir d'avui en una trobadada a València amb CiU i el Bloc Nacionalista Valencià, el seus aliats per a les eleccions al Parlament Europeu.

La delegació dels nacionalistes mallorquins està integrada per Maria Antònia Vadell, Gabriel Barceló, Mateu Morro, Joan Antoni Salas, Josep Gomila i el candidat a les eleccions europees Miquel Àngel Mas. L'objectiu de l'encontre és dur a terme l'elaboració del programa comú per a les eleccions europees.

Els nacionalistes volen remarcar que aquest acte coincideix amb el vuitantè aniversari de la Declaració Valencianista de 1918, «en un moment clau per a l'evolució del nacionalisme en cada un dels països de parla catalana i s'adreça a establir les principals línies de col·laboració entre ells», afirmen els nacionalistes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.