algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
25°

L'institut Joan Taix acusa Educació de cedir als interessos particulars

La Conselleria reconeix que eliminarà un curs d'ESO del centre

El Consell Escolar de l'institut de secundària Joan Taix acusa «l'Administració de cedir, un cop més, davant els interessos particulars, molt concrets, amb el suport d'influències polítiques, que ells mateixos representen i que han de ser molt poderosos per aconseguir fer dubtar de la credibilitat d'una Direcció General que ha perdut l'oportunitat de reforçar-se, mantenint-se en l'establiment d'un principi d'igualtat i equilibri».

Aquestes dures crítiques les recull en una circular el Consell Escolar de Joan Taix, en un moment en què des de la Conselleria d'Educació reconeixen que davant la massiva inscripció d'alumnes a l'altre institut de sa Pobla, Can Peu Blanc, han decidit suprimir un grup de primer d'ESO de Joan Taix. Ahir mateix, des de la Conselleria declaraven que Educació no ha fet més que adaptar-se a les demandes dels pares.

La decisió adoptada per Educació ha causat en el Consell Escolar de Joan Taix un sentiment d'«abatiment i frustració» en una lluita, que consideren ja llarga, per «assolir una igualtat que mai no se'ns ha reconegut socialment, respecte a l'antic institut de BUP de Can Peu Blanc». Així expliquen que els darrers anys han vist com «casualment, ens han arribat alumnes d'integració i d'altres amb problemes de convivència». I és que l'IES Joan Taix ha arribat a tenir matriculats 14 alumnes diagnosticats de necessitats educatives especials, mentre que a l'altre centre n'hi ha dos. També apunta que «fins el present curs, només al nostre centre s'atenien els alumnes magribins de secundària. El passat curs en teniem trenta i l'anterior, desset. A Can Peu Blanc no n'hi havia cap». Ara, l'Administració ja té la decisió presa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.