nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Els centres d'acollida s'omplen d'obrers africans sense casa

El PSM alerta dels problemes socials que es poden derivar d'aquesta situació

Les nombroses obres públiques que s'estan executant a Palma darrerament han provocat l'arribada d'una allau de treballadors de fora de Mallorca que han col·lapsat els centres d'acollida existents. Així ho anuncià ahir el grup de l'oposició nacionalista a l'Ajuntament de Palma, el PSM. El partit alertà de l'agreujament dels problemes socials a la ciutat, originats per les esmentades obres, i criticà les institucions públiques de Palma que, «a hores d'ara no han emprès cap tipus d'actuació concreta per fer front a la greu situació que està provocant la confluència a la ciutat de gent que ve a fer feina a les diverses obres que es duen a terme actualment».

Amb aquestes paraules, el regidor del PSM, Cecili Buele, denuncià la situació i la manca d'atenció institucional per part de l'equip de govern popular de Cort. Buele indicà que durant aquesta setmana la demanda de llits a l'Hospital de Nit (amb 82 llits en total) del Centre d'Acollida de Transeünts de Can Perantoni s'ha incrementat notablement, i s'ha passat de 39 a 50 atesos. D'aquests, només 6 són illencs. La resta d'acollits provenen d'Argèlia, Marroc, Mali, Nigèria, Ghana, Libèria, Guinea Bisau, Senegal i Camerun. «Només en la llista d'espera es troben 35 persones, 23 més que la setmana passada», matisà el regidor del PSM.

Així mateix, Buele manifestà la seva preocupació per aquesta situació i denuncià que no es prenguin mesures eficaces de manera conjunta entre els representants del govern de la Caib, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma. El regidor informà que el grup municipal donaria suport a totes les iniciatives ciutadanes que creassin algun tipus de reacció als representants institucionals i exaltà algunes propostes d'accions reivindicatives que alguns col·lectius han programat en aquest sentit, com és la plantada de tendes de campanya a ca l'Ardiaca, amb la finalitat d'acollir aquests treballadors que no troben on allotjar-se.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.