algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

Els alumnes de l'Arenal es resisteixen a anar a classe a causa de les erugues

L'assistència a algunes aules no superava les deu persones

Les aules de tercer i quart d'ESO de la secció de l'Arenal, que depèn de l'Institut de Llucmajor, no han estat gaire poblades aquests darrers dies. Dimarts passat, a causa de la presència massiva de la processionària dels pins en el pati, uns trenta alumnes varen haver de ser atesos al PAC de l'Arenal afectats d'una picor molt forta. Els estudiants amenaçaren de no tornar al centre si no s'eradicaven els cucs dels pins i així ho varen fer. Algunes classes albergaren només tres o quatre alumnes.

Però de moment, tot i que és una situació preocupant, la Conselleria competent en aquest terreny, la de Medi Ambient, encara no ha fet res per posar-hi remei. Els tècnics, segons explicaren alguns pares, argumentaren que «no es pot fumigar o també es matarien els ocells».

Davant d'aquesta postura, el Grup Ornitològic Balear (GOB) ha declarat que existeixen mesures alternatives per matar els cucs sense afectar els ocells.

El sistema que recomana el GOB per un cas com aquest, molt localitzat i que no afecta grans extensions de pinar, és el manual. Aquest consisteix a tallar una per una les branques de pi on es troben bosses de processionària i, posteriorment, cremar-les. Aquest sistema no es pot aplicar en zones rurals de gran extensió.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.