algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

El 90% de Telefònica fa vaga mentre queda trencada la comunicació amb Menorca

Més de 700 treballadors protestaren pels carrers de la ciutat

Entorn del 90 per cent de la plantilla que Telefònica té a les Balears secundà ahir la jornada de vaga que afectà tot el territori estatal. Aquesta vaga coincidí amb el trencament del cable de fibra òptica que enllaça Maó amb Ciutadella.

Aquest trencament produí trastorns durant bona part d'ahir, que no només deixaren pràcticament aïllada Menorca per sistema convencional, sinó que també afectà la telefonia mòbil. Telefònica informà ahir de capvespre que investigava les causes d'aquesta avaria.

A més, uns 700 membres dels 1.200 que té la companyia a les Illes, decidiren sortir al carrer per tal de demanar un projecte global d'ocupació que «eviti els acomiadaments massius que l'empresa presidida per Juan Villalonga vol dur a terme, tot i que sabem que part de la direcció estaria disposada a negociar». Causaren un gran embús de trànsit al centre de la ciutat.

Segons el secretari de Comunicacions d'UGT, José María Serrano, en el cas de les Balears la societat pretén passar dels 1.195 treballadors actuals a tenir una plantilla de 900 en un termini aproximat de tres anys. «La fórmula que volen fer servir és basa a llevar-se del damunt determinades categories laborals que no consideren rendibles», puntualitzà Serrano.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.