algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

Les DOT només deixen a Campos una urbanització aïllada, segons el Govern

«El creixement està limitat al 10% del sòl urbà actual, com a la resta de municipis»

El Govern assegura que les Directrius d'Ordenació Territorial (DOT) només permeten a Campos una sola urbanització aïllada com a excepcionalitat de la prohibició de crear nous nuclis urbans fora dels tradicionals.

Els partits del Pacte de Progrés del Consell Insular de Mallorca (CIM) han denunciat que les DOT deixen una sortida a 19 noves urbanitzacions a Mallorca: 15 a Campos, 2 a Alcúdia, 1 a Valldemossa (Son Ferrandell) i 1 a Santanyí (es Pujol).

Les 15 urbanitzacions de Campos, segons el CIM, són aquelles que es posaren en marxa quan el Govern balear anuncià la moratòria urbanística. Les fonts consultades per Diari de Balears insisteixen, emperò, que al municipi de Campos només es permet una urbanització aïllada, que presentarà un camp de polo com a principal atractiu i element diferenciador. El Govern indica que «qualsevol altre creixement urbanístic del municipi de Campos es limita al 10 per cent del seu sòl urbà actual, com en la resta de municipis».

L'excepció que representa Campos a la prohibició de construcció de nous nuclis aïllats obeeix al fet que s'ha considerat que aquest municipi ha estat «castigat» per la protecció de bona part del terme, que inclou tota l'àrea des Trenc, respecte d'altres que sí que han pogut desenvolupar-se i han tingut l'oportunitat de crear riquesa.

Campos pateix una forta i aguda crisi del seu sector econòmic tradicional, la ramaderia. Si a això hi afegim la pràctica impossibilitat de realitzar noves construccions de caire turístic, el municipi es troba davant una crua realitat: la manca de feina i el més que probable èxode de la seva població jove. És per això que el Govern, segons el seu criteri, ha considerat oportú aplicar una excepció i deixar que Campos pugui desenvolupar una urbanització aïllada.

100 hectàrees per a 2.000 persones
L'empresa alemanya DWI està decidida a començar les obres de la urbanització, que tindria una capacitat de 2.000 places, tan aviat com sigui possible. Els inversors pretenen atreure un turisme de qualitat també durant la temporada d'hivern, quan, tradicionalment, es produeix una baixa ocupació. La finca té una extensió de cent hectàrees, on se sembraran un total de 6.000 arbres de tot tipus i s'hi inclouran 150 cavalls de raça per practicar l'esport del polo, d'origen britànic. Un dels aspectes que ha destacat la promotora de la urbanització és que donarà feina a 1.500 treballadors, principalment del mateix municipi de Campos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.