muy nuboso
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

Els Joves per la Llengua presentaren 101 propostes en favor de l'ús de l'idioma

Els Joves de Mallorca per la Llengua varen presentar ahir 101 propostes per la llengua que, dins el marc jurídic actual, han adreçat a tots els partits polítics de les Illes per tal que les valorin i les facin servir per fomentar l'ús del català a tots els nivells.

El portaveu de l'agrupació, Ramon Sedano, va explicar que l'únic que pretenen amb aquesta iniciativa, que s'emmarca en el programa «Any per la llengua. 1999», és que es compleixi la Llei de normalització lingüística.

Sedano va destacar la bona predisposició de tots els grups polítics quan reberen les 101 propostes. A l'acte hi va haver representants del PSIB-PSOE, PSM, UM, ERC i EU-Verds. El Partit Popular va enviar un fax disculpant-se, tot i rebre amb interès el document.

Les propostes dels Joves per la Llengua es distribueixen per tots els sectors de la societat: ensenyament, mitjans de comunicació, Cultura, món laboral i comercial, turisme, lleure i esport, societat i les administracions.

La idea d'aquesta proposta és que els partits polítics facin seves les iniciatives de foment del català i, amb les modificacions o aportacions que trobin necessàries, les incloguin en els seus programes, ja que no es tracta d'una campanya partidista ni té res a veure amb tendències de caire polític, sinó que pretén defensar i promocionar l'ús de la nostra llengua, que és patrimoni de tots, sense distincions d'ideologia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.