algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
27°

Matas assumeix la moratòria urbanística del CIM davant Antich

El president del Govern féu una «crida a la responsabilitat» per consensuar les DOT

104280
Matas i Antich es mostraren conciliadors.

Les directrius d'ordenació territorial (DOT) perveuran la desclassificació de les urbanitzacions afectades per la moratòria del Consell. Així li assegurà ahir el president del Govern, Jaume Matas, al cap de l'oposició i candidat socialista a la presidència, Francesc Antich, durant la reunió que mantingueren al Consolat de Mar en un nou intent de consensuar la futura ordenació territorial de les Illes.

Antich ja havia avançat que una de les seves preocupacions era saber què passarà amb les setanta-set urbanitzacions suspeses pel CIM i, segons indicà, el cap de l'Executiu li explicà que amb la prohibició d'urbanitzar en una franja de cinc-cents metres des del litoral, aquests sòls quedaran desclassificats.

Així mateix, Antich assegurà que el president del Govern es mostrà obert que el pla territorial de Mallorca es faci amb la col·laboració de l'Executiu, Consell i ajuntaments.

En tot cas, Francesc Antich es mostrà prudent, expressà la seva disposició a asseure's a negociar, però també advertí que de moment només es coneix «el gran missatge i la filosofia» de les DOT i no els seus detalls i l'articulat.

Per la seva banda, el president Matas agraí a Antich l'acceptació de la seva invitació al diàleg i va fer una «crida a la responsabilitat». Recordà que ja a final de l'estiu passat hi va haver un primer intent de consensuar les DOT en un procés que acabà frustrat. En aquest moment, ens trobam davant «la darrera oportunitat per intentar aquest consens», manifestà el president.

Voluntats reals  

No hi cap dubte que l'ordenació territorial té una transcendència per a les Illes que mereix el màxim consens polític. Ara bé, també és indiscutible que el context polític ja està marcat per la conjuntura preelectoral. Serà, doncs, en les properes setmanes quan s'haurà de veure la voluntat real tant de l'Executiu com de l'oposició de fer possible l'acord en la matèria territorial. Serà llavors quan es comprovarà si certs gests són purament i simplement de cara a la galeria o bé responen a una disposició real de fer una normativa sòlida i amb el màxim consens.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.