algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

Cara a cara entre CIM i Greenpeace per dirimir el futur de la incineradora

Els ecologistes intensificaran la campanya en contra, si avui no hi ha acord

El torcebraç entre el Consell Insular de Mallorca (CIM) i l'organització ecologista Greenpeace sobre el futur de la incineradora de Son Reus es trasllada avui a la mesa negociadora amb una bona disposició d'entesa, però també amb l'amenaça dels ecologistes d'intensificar la campanya contra la incineració si no es recullen les seves demandes.

En aquest context, el director de Greenpeace a Espanya considera que la reunió que ha de mantenir amb representants del CIM «pot significar l'inici d'una col·laboració entre aquest ONG i la institució insular pel que fa a la gestió dels residus de Mallorca».

Perquè sigui així insisteixen que el que fa falta arribar a un acord que vagi decididament a favor d'un augment dels nivells de recollida, reciclatge i compostatge i es redueixi simultàniament la proporció de residus que s'incineren a Son Reus. Aquest procés hauria de dur finalment al tancament de la incineradora en un termini que ha de ser objecte de negociació, segons es reclama des de Greenpace.

Si no és així el CIM manté «l'actitud d'ignorar» les propostes que l'ha caracteritzat tant durant l'època que era governat pel PP com ara, en mans Pacte de Progrés, Greenpeace anuncia que intensificarà la seva campanya contra la incineradora, per tal que sigui la pressió social la que convenci les institucions de la necessitat de canviar el rumb en aquest tema».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.